........

venerdì 8 marzo 2013

Shkalluan drurët nga era


SHKALLUAN DRURËT NGA ERA


Vija nga e dashura
dhe ndieja akoma aromën e buzëve të saj
si aromën e pjeshkës,
dhe ndieja akoma të prekja supet e saj
të brishta.
që dukeshin sikur do të më thyheshin në duar.


Nata varej si një pjergull mbi pullazin e
shtëpisë sime.
Nënës që doli të më hapte portën
i iku shamia,
rrahu krahët rrotull meje
dhe si një thëllëzë e trembur u struk në drurët
e kopshtit.


S’e di sa e kërkova midis degëve ku shihja të 
lundronte vetëm dritarja e së dashurës sime,
s’e di sa kohë kish nëna që më thoshte:


“«Eja brenda, bir,
nuk dëgjon?...
Shkalluan drurët,
shtëpia u mbush me mjegull.”

Limjon, 1978

Nessun commento:

Posta un commento