........

mercoledì 27 marzo 2013

I lodhur nga dashuritë


      I  LODHUR NGA DASHURITË


I lodhur nga dashuritë
dremiste dashi përçor
me herdhet e tij të shkordhura.

Një dele atje pranë e mirrte erë
dhe e falënderonte me blegërima.

Ai ngrinte një hop kapakun e syve
dhe binte prapë
në një dremitje të ëmbël.

Prilli çelte poshtë tij
një luledele
që e guduliste në ëndërr.

I kishte mbaruar
të gjitha punët e paqme
          dhe flinte si një dhëndërr.


Nessun commento:

Posta un commento