........

giovedì 16 maggio 2013

Në limanin e ditëve tona



NË LIMANIN E DITËVE TONA

Në det bëhej luftë.
Joni rrudhte ballin
dhe dallgët suleshin drejt bregut
duke sjellur jehonën e luftës,
 copëra katartesh, pëlhura të gjakosura,
duke përplasur në shkëmbenjtë e kripur
mëngjeset dhe mbrëmjet e purpurta.


Fundit të detit, si një muze shekujsh,
i dhuronin, dallgët, objekte të reja.
Ngrinin kokën dhe prapë suleshin drejt
bregut,
dhe prapë sillnin lajme betejash. 


Dallgët e shkumëzuara të shpirtrave të tyre
nënave u shkallmonin brinjët.
Prisnin, prisnin me vite
nënat, 
që nga pritja u thinjën.


Këngët që ngrinin 
ishin sikur të ndërtonin barka
dhe t’ju vinin djemve pranë.
Çanë këngët përmes stërkalash,
këngët e djemve që ranë.


Çajnë këngët dhe të shtyra nga koha
në limanin e ditëve tona hynë.
Zbresin nga anijet detarët e vjetër,
zbresin nga këngët 
dhe drejt nesh vijnë.

1969

Nessun commento:

Posta un commento