........

martedì 7 maggio 2013

FestivaliFESTIVALI
(Nga "Poezi të pafajshme")

Është dita e fundit e festivalit. Një erë këngësh
                                                     shtyn
dallgët e valleve.

Kështjella ngjan si një anije.
Ku po vemi?
Kemi kaq ditë që po udhëtojmë në detin e pafund
                                         të gjenisë së popullit.
Hapat ngjeshin sheshin e kuvertës.

Ky shesh është bërë prej eshtrash dhe gjaku,
këta mure të veshur me myshk
ruajnë gjer në palcë të kaluarën.
Këta çelësa të rëndë në hajatet e ftohtë
Shumë kohë mundoheshin të kyçnin
hapat e historisë.
Shumë kohë dukej sikur
duart e saj
u mpinë mbi gjunjët e pritjes. Dukej
sikur nuk ecte.

Çapitemi mbi kuvertën
e anijes,
që historia e ka drejtuar përmes ngushticave
                                                të shekujve,
që e ka ankoruar në limanet e aq luftrave,
armët e të cilave i mbart tani në hambarët e saj.

Anija, që s’i kanë bërë gjë gjylet, tani lëkundet nga
                                                        vallet.
Kemi kaq ditë që po udhëtojmë në detin e pafund
                                      të gjenisë së popullit.

Nessun commento:

Posta un commento