........

domenica 16 marzo 2014

MementoMEMENTO


Mund edhe  të mos ishim takuar në jetë,
mund edhe të mos kishe ardhur ashtu si një
 shtojzovalle e sigurtë në vetvete e të uleshe përballë
      meje
me flakën shkrepëtitëse të syve
që e mbuloi me një dritë koralesh tërë qenien time.

Zëri yt u derdh si një shushurimë ëndërrash.

Mund edhe të mos kishe ardhur
dhe gjërat mund të kishin mbetur si më parë.

Mua nuk do të më mbulonte ajo dritë e tepërt
që vinte nga thellësitë e detrave të tua,
ai verbim i ajrit rreth e rrotull,
ajo klithmë habie, ajo drithërimë.

Nuk ma mbajtën këllqet tërë këtë vërshim vezullues
         që përmbyti ç’gjeti përpara
dhe m’u desh të rive në vendin e vet
gjithë shtyllat e rrëzuara brenda meje.Nga të çarat 
                                                                             e shpirtit 
filloi të rrjedhë teprica  si ca përrenj kanionesh.


Nessun commento:

Posta un commento