........

sabato 21 febbraio 2015

Sidriti mbush një vjeçSIDRITI MBUSH NJË VJEÇ


...Tani bën përpjekje
të çohesh, nipi im,
Si homoerektusit e parë.

Hedh një hap, hedh të dytin,
duke ngjitur para syve të mi
etapat e evolucionit njerëzor.

Si u ngjitkan kaq shpejt
shkallët e mijëvjeçarëve,
nga prehistoria,
tek era digitale?

Si Gargantua vjen rrotull
lodrave të tua, rrëzon
lokomotivën e një treni,
shkel një elefant prej gome
që këlthet
dhe do të kapësh nga dritarja
pallatin e madh atje tej,
që ngjitet me kate në qiell.

Tastiera e një laptopi
është trualli i hënës
nga i buzëqesh,
si një astronaut,
të nesërmes së globit
që vezullon nga ekrani.

Nessun commento:

Posta un commento