........

martedì 9 luglio 2013

“Jashtë Eklipsit” promovohet në Londër“Jashtë Eklipsit” promovohet në LondërLibri me poezi “Jashtë Eklipsit” (vjersha dhe poema) i poetit shqiptar, Agim Mato u bë pjesë e komunitetit shqiptar në Londër. Gjatë një ceremonie madhështore të “Mother Tereza-Albanian Union” libri iu paraqit pjesë-marrësve dhe me kët rast promovimi disa kopje iu shpërndanë dhuratë nga poeti disa studentëve të shkëlqyer që kontri-buojnë në aktivitete të ndryshme. Në pjesëmarrjen e drejtuesve të “Mother Tereza-Albanian Union”, Forumit dhe pjesëmarësve të Ambasadës shqiptare, Zëvendës Ambasadores Teuta Starova e të tjerë, intelektualëve, poetëve dhe gazetarëve, libri poetik u mirëprit me duartrokitje.


Para disa ditësh ky libër iu dorëzua edhe shefit të departamentit të British Library, Milan Grba (Southeast European Collections) si një paraqitje e autorit edhe në mjedisit kërkimor shkencor të Britanisë së Madhe. Me një respekt të veçantë drejtuesit e këtij departamenti pranuan kopjen e këtij vëllimi poetik.
Gjithashtu duhet theksuar se disa kopje iu janë dhënë edhe poetëve të zonës londi-neze të Roeha-mptonit gjatë një takimi ku u bë edhe pasqyrimi i disa vlerave poetike të Ballkanit. Aty u fol edhe për Antologjinë poetike “Eagle Voices” dhe përmbledhjen poetike, kushtuar nënave “Lotët e Virgjër”.

Nessun commento:

Posta un commento