........

sabato 20 luglio 2013

Një vit pa Ali Podrimjen

Një vit pa Ali PodrimjenALI PODRIMJA            


Bard i lashtë, që shtegtoje në kuvende poetësh,
i zbehtë e i shkujdesur nga kujtesa 
dhe përplasja e meteorëve. Ditë më parë ishim
të shushatur
para  teje
kur  mbërrite në netët  tona jonike,
duke hequr zvarrë lumin e një dhimbjeje të shurdhët.

Ngatërroje linjat, stacionet,
ngjiteshe në një epokë tjetër,
shetisje kuturu nëpër pavione galaktikash, spitalesh.

M’u kujtua ajo profecia kur thoshje:
“Do të hyjmë në Paris”,
pa e kuptuar atëhere këmbënguljen tënde
që ëndërrat  e Lumit  t’i varje në krahët e  lejlekëve,
pa e kuptuar pse nxitoje marramenthi metrove,
dhe përsërisje:
“nuk do të shkelim asnjë mizë
nuk do të trembim asnjë zog
nuk do të derdhim zjarr vrer
mbi kokë të njeriut” 

Qysh atëhere
ne, poetët,
asnjë shpese e shprese nuk deshëm t’u këputej fluturimi,
as një fije bari nuk deshëm t’i prekej blerimit,
dhe natë e ditë u vumë përkrah teje  të gërmojmë thellë
 shpirtrave tanë,
të gatshëm që të nxenin lumenjtë e  fatkeqësive             
                      që shkaktonin tiranët.

Bard i lashtë që shtegtoje në kuvende poetësh,
nuk e kuptuam si  na ike sërish drejt Francës
dhe le pas shpine, siç e pate profetizuar,
netët ballkanike, vallet, këngët, baladat, përrallat.
Vetëm fyellin ta gjetën të ngrohtë ende
nga malli i pashuar i tët biri, 
kur paskëshe humbur në  rrethinat e Lodeve.


Nessun commento:

Posta un commento