........

lunedì 8 aprile 2013

Ishuj antikë të MesdheutISHUJ ANTIKË TË MESDHEUT


Ishuj antikë
udhëkryqeve të Mesdheut,
ku dallgët e fatit
përplasën Odiseun.

Nga xhepi i ç’perëndie
ratë kështu,
shpërndarë nëpër dete
kuturu?

Kopshte të harlisur,
shpella
e plazhe,
këtu një Polifem,
atje një Çirçe plot naze.

Po erdhi një kohë,
që në vend të Poseidonit,
brigjet pranë jush
nëndetëset i trubullonin.

Nuk kish më sirena
që mashtronin udhëtarët
po kampe përqendrimi
me gurore e ushtarë.

Sa shpirtra poetësh
përplasën atje brenda
bashkë me statujat
në telat me gjemba?

Po sa Peonelopa
kanë pritur
Odisetë,
pa ditur se burrat
u ishin shndërruar në shkëmbej?

Ishuj antikë,
me hotele e turistë!
Gjithçka të  nevojshme
do ta gjesh në guidë.

Pranë Mesdheut të kaltër
ku verbohen pasqyrat,
në kioska do gjesh
relike e suvenira.

Dhe në shtrat të Odiseut,
ngritur në një ulli,
shkojnë  çiftet e huaja
të bëjnë dashuri.

Nessun commento:

Posta un commento