........

mercoledì 10 aprile 2013

Gjimnazi zbrazej nga vajzat e bukura

GJIMNAZI  ZBRAZEJ  NGA VAJZAT  E BUKURA


Gjimnazi zbrazej nga vajzat e bukura
që i fejonin larg dhe dhëndurët u dërgonin unazat,
orët, vathët si dryna të vegjël për të kyçur në embrion
       lirinë e ëndrrave të tyre vajzërore.

Dhëndurët - gjeologë e inxhinjerë me rroga të mira -
fusnin njerëz  tek shokët e klasës  të na pyesnin për
            qëndrimin.

Sa prej nesh e ndien t’u tronditeshin simpatitë
dhe trishtimi të zinte vend në sytë e tyre të hutuar!

Pas martesës, kur shoqet tona ktheheshin në shtëpitë
              prindërore,
mbanin një të  kuq të errët buzësh    
për të mbyllur komunikimin
dhe u ngjanin ca fortesave indiferente.

Ndiqnin moda të reja veshjesh,
për të na mbushur mendjen se ishin të lumtura,
sa herë vinin të shoqëruara me dhëndurrët,
të cilëve  u shtoheshin vetëm thinjat.
Po kur vinin me fëmijtë, një mall i kapte befas
në lirinë e tyre të shkurtër
dhe kujtonin çapkënllëqet që u mungonin. Na përshëndesnin
 dhe përpiqeshin me këmbëngulje të mësonin
nëse brenda nesh pluskonte ende një membranë
e portretit të tyre.

Sarandë, 1969-2011


Nessun commento:

Posta un commento