........

venerdì 6 gennaio 2017

Më ushton në damarë qenia joteMË USHTON NË DAMARË QENIA JOTE

                                                                  Yllkës Më ushton në damarë qenia jote.

I mbështjellë jam nga përqafimi yt,
nga shtrëngimi i krahëve të tua
që zmbrapsin retë   
të mos më qaset zymtia e tyre.

I përjetuam dhe i lamë pas 
të gjitha padrejtësitë
që na rezervoi fati, 
po loti yt e lau si me finjë
të shkuarën e hidhur
dhe dita e ëndërruar erdhi.

Jemi plakur tashmë,   
xixëllonjë e fëmijërisë!
Drita që buron nga ty
ma mbush me dhembshuri 
shpirtin që mëkëmbet.

Më ushton në damarë qenia jote
dhe nuk i kam frikë hekurat
që më burgosin brenda teje.

Nessun commento:

Posta un commento