........

venerdì 5 settembre 2014

Afër mëngjesitAFËR MËNGJESIT


Afër mëngjesit
rrezet e dritës fillojnë e përplasen me ndërtesat përballë,
duke mbushur dritaret me copa flakësh,
përplasen me pemët, me limanin,
me varkat e vogla të lidhura si mëzat
dhe përzihen pastaj në rrokullisjen e lehtë të valëve.

Është koha kur bashkë me peshkatarët
surb kafen te “Poseidoni” aty pranë
dhe picërroj sytë
nga verbimi i lodrës së dritës me ujin.

Xixëllijnë ngjyrat në tavolozin e detit.

Shfaqen vrapuesit në bulevard
dhe qiellin e rimtë e përshkon
gjurma e bardhë e një avioni në kalim.

Një pulëbardhë këlthet
mbi kokën time
duke çvendosur me krahë horizontin.

Me shpirtin e çliruar nga motivet
sodit ditën që lind.

Nessun commento:

Posta un commento