........

mercoledì 4 marzo 2015

VirtualeVIRTUALE


Herë-herë e braktis realitetin ku rroj,
ja mbath, pa u vënë re, në virtualitet,
bëhem frymë, erë,
dhe  përpiqem t’i afrohem i ndrojtur
një vorbulle shpirtrash të përjetshëm që vërtiten mbi
 qytetërimin e sotëm.

Si adoleshent e ndjek nga pas këtë ekspeditë  poetësh,
filozofësh,
eksploratorësh, 
                         shpikësish
  me dritën e tyre u ndriçojnë udhën planetëve dhe
     kohërave.

Më përshkon tejetej ajo dritë  biologjike e pashuar
që zë fill nga antikiteti,
më tërheqin si me magnet sistemet e përsosura të ligjërimit
      të gjenive të mëdhenj,
guximi i eksploratorëve që zgjidhin njërën pas tjetrës
misteret e të panjohurave,
furia e teknologjive të erës digitale.

Atje poshtë, i tërë dheu më ngjan si një foshnje
në djepin e përkundur prej tyre.

Nessun commento:

Posta un commento